Hotmail inloggen

[Totaal: 14    Gemiddelde: 2.4/5]

Gedetaileerde instructies voor Hotmail inloggen. Outlook.com (voorheen Hotmail) is een gratis web gebaseerde e-mail dienst door Microsoft. Een van ’s werelds eerste webmail diensten, het werd opgericht in 1996 als Hotmail door Sabeer Bhatia en Jack Smith in Mountain View, Californië. Hotmail werd overgenomen door Microsoft in 1997 voor een geschatte $ 400.000.000 en gelanceerd als MSN Hotmail, later omgedoopt tot Windows Live Hotmail als onderdeel van de Windows live-suite producten. De laatste versie van Hotmail werd uitgebracht in oktober 2011. Met ingang van medio 2011 had Hotmail ruim 360 miljoen gebruikers per maand. Het was beschikbaar in 36 talen. In 2013 werd Hotmail vervangen door Outlook.com, met een interface die Microsoft’s Metro designtaal kenmerkt. Het beschikt ook over onbeperkte opslagruimte, Ajax, en de integratie met Calendar, Microsoft OneDrive, Contacten en Skype. Deze instructies zijn bedoeld voor mensen met een @hotmail, @live, of @outlook email-adres. Volg deze instructies om toegang te krijgen tot je email.

Hotmail inloggen in paar simpele stappen

Als je nog geen Outlook account hebt, kun je een gratis aanmaken door te gaan naar www.outlook.com. Klik hier op de link Registreer je nu en vul alle velden in. Klik als je klaar bent op de knop Account aanmaken om je account gratis te registeren. Indien je al een Outlook of Hotmail account hebt, volg dan de onderstaande instructies om in te loggen.

  1. Open je webbrowser en ga naar www.outlook.com.
  2. Je komt direct op de inlog-pagina van Outlook waar je je gegevens kunt invullen.
  3. Hotmail Inloggen
  4. Vul bij het eerste veld je Outlook, Hotmail of Live email-adres in. Vervolgens vul je je wachtwoord in en klik op je Aanmelden.
  5. Je hebt nu toegang tot je email.

Wachtwoord resetten

Kan je niet meer inloggen op je Hotmail? Probeer dan je wachtwoord te resetten. Hiermee verhelp je het probleem vaak. Om je wacthwoord te resetten ga je eerst naar www.outlook.com. Vervolgens klik je op de link Heb je geen toegang tot het account?. Je ziet nu de volgende drie opties:

  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten
  • Ik weet mijn wachtwoord, maar ik kan me niet aanmelden
  • Ik denk dat iemand anders mijn Microsoft-account gebruikt

Kies de eerste optie en klik vervolgens op Volgende. Op de volgende pagina vul je je email-adres in samen met de beveiligingscode die je in het plaatje ziet. Als je klaar bent klik je weer op Volgende. Je krijgt nu verdere instructies om je wachtwoord te resetten. Volg die om weer toegang te krijgen tot je account.

Belangrijke links

Omschrijving Link
Homepage Bezoek
Verschil tussen Outlook en Hotmail Lezen
Outlook app voor iPhone Download
Outlook app voor Android Download

Over Outlook.com

Hotmail-dienst werd opgericht door Sabeer Bhatia en Jack Smith, en was een van de eerste webmail diensten op het internet, samen met Four11’s RocketMail (later Yahoo! Mail). Het werd commercieel gelanceerd op 4 juli 1996. De naam “Hotmail” werd gekozen uit de vele mogelijkheden die eindigen op “-mail”, zoals het onder meer de letters HTML, de opmaaktaal die wordt gebruikt om webpagina’s te maken. De limiet voor gratis opslag was 2 MB. Hotmail werd aanvankelijk gesteund door venture capital firma Draper Fisher Jurvetson.

MSN Hotmail

Hotmail werd verkocht aan Microsoft in december 1997 voor een bedrag van $400.000.000, en het werd lid van de MSN-diensten. Hotmail begon snel aan populariteit gewonnen als toen het werd gelokaliseerd voor verschillende markten over de hele wereld, en werd ’s werelds grootste webmail service met meer dan 30 miljoen actieve leden. Later werd de dienst verbonden met Microsoft’s web authenticatie schema, Microsoft Passport (nu Microsoft-account), en de integratie met Microsoft’s berichten en social networking-programma’s, MSN Messenger en MSN Spaces (nu Windows live Messenger en Windows live Spaces).

Concurrentie

In 2004 kondigde Google een eigen maildienst Gmail. Met een grotere opslagruimte, snelheid en interface-flexibiliteit, en aangespoord door een golf van innovatie in webmail.

Windows Live Hotmail

Nieuwe e-mail van Microsoft systeem werd aangekondigd op 1 november 2005, onder de codenaam “Kahuna”, en een beta-versie werd vrijgegeven aan een paar duizend testers. De nieuwe dienst werd vanuit het niets opgebouwd en benadrukte drie belangrijkste concepten: “sneller, eenvoudiger en veiliger”. Nieuwe versies van de beta-dienst werden uitgerold over de duur van de ontwikkeling, en tegen het einde van 2006 had het aantal bèta-testers de miljoenen bereikt.

Het merk Hotmail was gepland om uitgefaseerd te worden wanneer Microsoft aangekondigde dat het nieuwe mailsysteem Windows Live Mail genoemd zou worden, maar de ontwikkelaars kwamen snel op die beslissing nadat bleek dat de beta-testers werden verward met de naamswijziging en de voorkeur uitging naar de reeds bekende Hotmail naam. Na een periode van beta-testen, werd het officieel vrijgegeven aan nieuwe en bestaande gebruikers in Nederland op 9 november 2006. Ontwikkeling van de beta werd voltooid in april 2007 en werd Windows Live Hotmail vrijgegeven aan nieuwe registraties op 7 mei 2007. De oude MSN Hotmail-interface was alleen toegankelijk met de gebruikers die vóór de Windows Live Hotmail-release datum geregistreerd hadden en had er niet voor gekozen om te updaten naar de nieuwe dienst. De uitrol voor alle bestaande gebruikers werd in oktober 2007 voltooid.

In 2011, Microsoft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan Hotmail, zoals aliassen en snelheid verbeteringenIn oktober 2011 onthulde Microsoft een “opnieuw uitgevonden Hotmail”, en voegde vele nieuwe functies, zoals snelle acties en categorieën en deze update werd uiterold op 9 november 2011. Deze update schakelde ook SSL standaard op alle accounts.

Overgang naar Outlook.com

Outlook.com werd voor het eerst geïntroduceerd op 31 juli 2012 toen de beta-versie beschikbaar werd gemaakt voor het grote publiek. Bestaande Hotmail-klanten konden gratis upgraden naar de preview-versie van Outlook.com.

Met ingang van mei 2013, had Outlook.com 400 miljoen actieve gebruikers.

Bronnen
Wikipedia